Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Haperende portofoons: agenten mogen niet alleen op pad

Voor hun eigen veiligheid mogen politieagenten in deze regio voorlopig niet alleen de straat op. Doordat het communicatiesysteem na een vernieuwing hapert, vallen portofoons uit, zijn de verbindingen slecht en kan de meldkamer soms niet zien waar agenten precies zijn.

De politie Oost-Nederland heeft alle agenten op straat een aantal beperkingen opgelegd. Zo mogen agenten in geen geval in hun eentje surveilleren. Naar elke melding wordt zo mogelijk een tweede wagen gestuurd. En portofoons moeten ieder uur worden getest. Dat blijkt uit een interne instructie die in handen is van deze krant.

In de nacht van 27 op 28 januari zijn alle hulpdiensten in Nederland overgeschakeld op een nieuw systeem dat het twintig jaar oude C2000 vervangt. Over dat oude systeem waren al veelvuldig klachten. Het nieuwe systeem heet ook C2000 .

Quote

Volgens een bron zijn de problemen met het nieuwe systeem het grootst op het platteland

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.