Harde windstoten in de regio: omgewaaide bomen, schade en een paard in het zwembad

De harde windstoten van deze zaterdag zorgden op enkele plekken in het verspreidingsgebied voor problemen. Zo waaiden er bomen om, kwam er een paard in een zwembad terecht en was er stormschade. Van grote overlast was geen sprake. 

Volledig scherm
De omgewaaide boom op de Vijverlaan in Doetinchem. © Joost/RonV Media

Onder meer in Doetinchem was er stormschade, aan de Vijverlaan. Een verrotte boom was op de weg gevallen en versperde daardoor de straat. De boom had in zijn val twee hekwerken en ook een lantaarnpaal meegenomen. Aan de Kleefsebaan in Groesbeek was een soortgelijk probleem door het slechte weer. Daar versperde een omgewaaide boom een deel van de straat.  

Stormschade

Volledig scherm
De boom die dreigde om te gaan vallen in de Waterstraat. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

In het centrum van Tiel was het bijna raak. Daar dreigde een boom om te gaan vallen in de Waterstraat. De boom was scheef gaan hangen in de richting van de gevel van de ANWB-winkel. De bak waarin die stond, kwam ook al wat los. Het gebied rondom de boom werd daarom tijdelijk afgezet met lint. 

In Enspijk moest de brandweer te hulp schieten vanwege stormschade aan de Waalstraat. Door de harde wind was er een groot stuk plastic losgeslagen. Dit was bevestigd aan een steiger bij een rijtjeswoning. Net als bij andere straten in de wijk was het plastic er bevestigd om de eerste verdiepingen aan de voorzijde droog te houden. Het plastic is verwijderd door de brandweer. Ook hebben brandweerlieden de rest van de wijk doorzocht op losgeslagen stukken. 

Ook waaide er door de harde wind in de achtertuin van een woning in Eck en Wiel een hek open. Daardoor kon een paard door het hek lopen en vervolgens in het nabijgelegen zwembad belanden. De brandweer moest eraan te pas komen om het dier weer op het droge te krijgen. Inmiddels maakt het paard het weer goed en is het dier weer op stal. 

In bijna heel het land zorgden de windstoten voor problemen. Zo waren er vertragingen op Schiphol en stormde het in Vlissingen en op Vlieland. Alleen in Limburg en Brabant had de KNMI geen code geel afgegeven. 

Volledig scherm
De brandweer controleert op losgeslagen stukken plastic in Enspijk. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.