Harskampers met trekkers naar gemeentehuis Ede om zonnepark tegen te houden: ‘Leg eerst de daken vol’

UPDATE / VIDEOEDE - Zo'n twintig Harskampers reden donderdagavond met trekkers naar het gemeentehuis in Ede. Ze boden burgemeester René Verhulst een petitie met handtekeningen aan om de komst van een zonnepark bij hun dorp tegen te houden.

7 reacties

 • Geert Hofs

  1 jaar geleden
  Helemaal mee eens, er is zo weinig grond in nedeland beschikbaaar. Het gaat allemaal om flink geld verdienen aan subsidies. In Hemmen is het zelfde aan de hand. Mooi wandel gebied, gaan ze weilanden volgooien met zonnepanelen. Er zijn op industriegebieden genoeg gebouwen die nog volgelegd kunnen worden met zonnepanelen. Hier kan met aanvraag bouwvergunningen rekening houden dat er een x oppervlakte met panelen gedekt moet zijn.
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Zolang er nog ergens anders plek is... laten. Er zijn nog genoeg daken waar plek te over is. Maar de groene lobby ziet er goud in en wil het erdoor drammen. Net als met de zogenaamde bio-centrales.
 • Ewoud van de Wetering

  1 jaar geleden
  Bouw eindelijk eens een kerncentrale. Met 10 stuks is heel Nederland klaar.
 • Sjors Boymans

  1 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat er in Nederland groot te kort is aan bouwgrond voor bv woningbouw dat je dan goede grond gaat dicht leggen met zonnepanelen terwijl er nog zoveel beschikbare daken zijn en bv geluidswallen of stukken niet bruikbare grond.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Gebruik "nutteloze" locaties: geluidsschermen, taluds bij snel- en provinciale wegen, gevels van flatgebouwen, bushokjes. Noem maar wat. Dan kunne we kostbare landbouwgronden en natuur bewaren.