Een windmolen middenin het landschap bij Duiven (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Een windmolen middenin het landschap bij Duiven (archieffoto). © Jan Ruland van den Brink

Hausse aan windmolens en zonneparken op komst: experts vrezen verloedering landschap en veel protest

Nederland staat voor een ongekende hausse aan nieuwe windmolens en zonneparken. Experts zien grote problemen. Ze vrezen verloedering van het landschap en veel weerstand van burgers.

37 reacties

 • Anoniem

  5 maanden geleden
  “Hoogspanningsmasten zijn er ook gekomen en geaccepteerd”. Pardon?! Ik ben blij dat ik niet dicht bij of onder die krengen woon. Ik denk dat onze woning ook behoorlijk zou zakken in waarde. En vraag me af wat de gevolgen op lange termijn zijn voor de volksgezondheid. Idem trouwens voor windmolens.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  TB Brevink Die masten werden ook niet gepruimpt en zijn ons ook door de strot geduwd.
 • van Bennekom

  5 maanden geleden
  Mijnheer van der Meer, Op de lijst van Gedeputeerde Staten zie ik dat u in Nijmegen woont. In Nijmegen is energie nodig voor 180000 inwoners. Die 180000 is meer dan de helft van de inwoners van de Achterhoek. Als u nu eens het Keizer Karelplein volbouwt met windmolens, dat hebt u voor uw stad energie vlak bij huis. Wij Achterhoekers staan die molens graag aan uw stad af. Maar ongetwijfeld NIMBY, net als overal.
 • Henk Jansen

  5 maanden geleden
  Laat de groot gebruikers, bedrijven en de grote steden, het zelf oplossen zonder dat de Achterhoek hier last van heeft. En verplicht grote bedrijven in Gelderland, Achterhoek zoals Ikea, Obelink etc. Energieneutraal te bouwen!
 • Joa Joa

  5 maanden geleden
  Joop, svp niet onder mijn naam reageren. Groet Joop.
 1. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.