Volledig scherm
Eerder waren er al eindexamens op het vbo, zoals hier op de Groenschool in Nijmegen. © ANP

Heb jij iets bijzonders over de examens te vertellen? Stuur ons een appje

oproepNog een paar dagen zweten en dan beginnen de eindexamens voor de meeste middelbare scholen. Verspreid over heel Nederland maken zo’n 211.550 kandidaten zich op voor ruim twee weken vol eindtoetsen. Met nieuws, achtergronden, vlogs en blogs van een eigen examenpanel volgt De Gelderlander die spannende periode op de voet. En ook jij kunt meedoen!

Heb je niet geleerd en denk je toch te slagen? Deed je examen in een lokaal waar een duif doorheen koerde? Was er kermis naast jouw school? Kun je niet meer slapen van de stress? Of ken je juist een examengezin of scholier met een bijzonder verhaal? Laat het ons weten via WhatsApp! Alle nieuws- en verhaaltips over de examens zijn welkom via 06-1332 2268.

De centrale examens lopen dit jaar van maandag 14 tot en met dinsdag 29 mei. Al te veel zorgen hoeven kandidaten zich niet te maken. Vanaf 2012 (89,8%) vertoonde het slagingspercentage een stijgende lijn. Vorig jaar slaagden er wel iets minder scholieren dan een jaar eerder (0,7%), maar uiteindelijk mocht toch bij 92% van alle eindexamenkandidaten de vlag uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.