Het medicijn, chloroquine, zou koorts snel reduceren en de longfunctie verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het medicijn, chloroquine, zou koorts snel reduceren en de longfunctie verbeteren. © Ace Pharmaceuticals

Heeft deze Nederlandse medicijnfabrikant het wondermiddel tegen coronavirus in huis?

Het bedrijf Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde claimt hét middel in huis te hebben om het coronavirus te lijf te gaan. De medicijnfabrikant is de enige in Nederland die het mogelijk verlossende medicijn chloroquine produceert. Virologen en de branchevereniging voor apothekers waarschuwen vooral om niet te vroeg te juichen.

4 reacties

 • Martin

  2 jaar geleden
  Onder welke steen kom jij dan vandaan?": Vroeger stierven miljoenen mensen door virussen en de pest etc. "Je weet toch wel dat die mensen in die tijd niet wisten hoe je dit kon voorkomen. Wij zijn nu zover, wetenschappelijk/RIVM,  dat wij dat niet meer willen hebben dat er miljoenen mensen sterven. Dus ja, dan krijg je misschien buitensporige maatregelen. Maar altijd beter dan dat zo'n virus de vrije hand krijgt. En wie zegt mij niet dat dat spul niet uit een verdwaalde Russische chemo-fabriek komt? Dus waar baseer jij het op dat moeder natuur gewoon zijn werk doet....
 • Frans

  2 jaar geleden
  Farmaceutische industrie en dollartekens lijken inderdaad dicht bij elkaar te liggen. 
 • Patch

  2 jaar geleden
  Mijn god wat een paniek! De wereld is overbevolkt. Nooit werd de mens massaal zo oud, ondanks gebreken. Vroeger stierven miljoenen mensen door virussen en de pest etc. Natuurlijk beloop. Moeder natuur laat zich niet door ons foppen.
 • Zeurpiet

  2 jaar geleden
  De farmaceutische industrie kennende zal het medicijn snel onbetaalbaar zijn.