Volledig scherm
Heel Holland Bakt-finalist Guido in actie tijdens het populaire Max-programma. © MAX/Roland J. Reinders

Heel Holland Bakt-finalist Guido was 'altijd al aan het bakken'

NIJMEGEN/WAGENINGEN -Bijna 2,5 miljoen mensen zagen afgelopen zondag hoe Zeistenaar Guido Camps (33), die geboren en getogen is in Nijmegen, zich naar de finale wist te bakken van het immens populaire Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt.

Komende zondag is de finale. Over zijn peren chocolade-meringuetaart en zijn schuimkoekjes met slagroom waren juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden zondag nog niet laaiend enthousiast.

Geslaagd
Maar met het spektakelstuk, zijn 'eclairstravaganza' met diverse gebakjes en cakejes, wist Camps de jury wel te overtuigen. „Dat was mijn meest geslaagde baksel van alle afleveringen tot nu toe. Omdat er zoveel variatie in zat en het er supermooi uitzag, was ik er echt ontzettend tevreden over", zegt Camps.

Obsessie
Al in zijn kindertijd was Camps, die werkt als dierenarts bij de Nijmeegse dierenkliniek St. Anna 404 en als voedingsonderzoeker op de Wageningen Universiteit, in de weer met lekker eten. Internet was er nog niet, dus bestelde zijn moeder baktijdschriften uit Amerika. „Daarin stonden veel recepten voor taarten. Ik stond als kind altijd al mee te kijken in de keuken", zegt Camps. „Toen ik wat ouder was bakte ik ook mee en kreeg ik bijbanen in de horeca. Later begon ik met het bakken van brood, dat tegenwoordig een lichte obsessie is."

Vriendin
Sinds hij met zijn vriendin Danse samenwoont, is de rolverdeling duidelijk: Camps bakt en kookt, z'n vriendin smult van al het lekkers. „Ze is mijn grootste afnemer en kan eten wat ze maar wil. Slank blijft ze toch wel. Omdat ze zo onder de indruk was van wat ik bak, gaf ze me vorig jaar op voor het programma."

Lees een uitgebreid interview met de Heel Holland Bakt-finalist in De Gelderlander van woensdag 19 oktober of in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
42'
0-0
VitesseVIT
away logo