Volledig scherm
De problematiek op een zaterdag in beeld: vrachtwagens moeten wachten op de openbare weg, omdat ze nog niet terecht kunnen bij Kruidvat. Volgens omliggende bedrijven rijden automobilisten op drukke dagen zelfs over het fietspad, om de filevormende trucks te ontwijken. foto: DG

Heibel op 'hoogwaardig' bedrijventerrein Heteren

HETEREN - Ondernemen op het nieuwe deel van Poort van Midden Gelderland in Heteren is wat minder fijn geworden.Bedrijven hebben een geschil over de komst van een LNG-tankstation voor trucks, de vrachtwagendrukte, de nachtelijke veiligheidspalen en de architectonische eisen.

De conflicten kwam onlangs aan het licht, toen de Overbetuwse politiek discussieerde over de aanvraag om naast de nieuwe Kruidvat-hal een LNG-station – voor groen gas als brandstof – toe te staan.

Tegen
Andere bedrijven in de omgeving zijn daar tegen. Ze hebben daar drie redenen voor: er zijn al zoveel tankstations in een straal van enkele honderden meters, het is met de komst van de Kruidvat-hal al druk geworden met vrachtwagens en zo'n truck-tankstation zal vooral nog veel meer verkeersdrukte veroorzaken.

Tegenstanders vrezen voor de verkeersveiligheid, zeker als vrachtwagens op de doorgaande weg – de Muskushouwsestraat – gaan parkeren. Ook is er angst dat bij meer verkeer de veiligheidspaal die tussen 23.00 en 06.00 uur omhoog is om dieven te weren, zal verdwijnen.

Architectuur
Daarnaast kwam boven wat dat bedrijven ook balen van de eenvoudige architectuur van de enorme Kruidvat-hal. Dit deel van Poort van Midden-Gelderland zou immers 'hoogwaardige kwaliteit' moeten uitstralen.

De politiek heeft de besluitvorming voorlopig uitgesteld en wil eerste verkeerstellingen en praten met de tankstationhouders.