Volledig scherm
PREMIUM
Een inval afgelopen woensdag in een pakhuis van webwinkel Superaankoop. De Fiod verdenkt het bedrijf van het ontduiken van 2,5 miljoen euro aan btw en douanerechten. © Fiod

Heleen uit Ede heeft geluk: ze heeft haar geld net terug voordat de Fiod de webshop binnenvalt

ARNHEM - Met invallen in Arnhem, Duiven en Giesbeek denkt de Fiod deze week een grootschalige btw-zwendel met een internationale webshop te hebben stopgezet. Vier verdachten zouden voor minimaal 2,5 miljoen euro gefraudeerd hebben.

Heleen Kroesbergen uit Ede had eerder deze week mazzel. Ze bestelde een nieuwe mobiele telefoon bij superaankoop.co.nl, betaalde, maar bleek bij nader inzien voor de verkeerde variant te hebben gekozen.

Ze mailde de helpdesk, of de bestelling geannuleerd kon worden en of ze haar geld terug kon krijgen. In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg ze bericht dat haar aankoopbedrag teruggestort zou worden. 

Een paar uur later stond bij de afzender de Fiod op de stoep. ,,Bizar”, zegt de Edese, die de ruim 100 euro inderdaad die ochtend op haar rekening bijgeschreven zag worden.

Volledig scherm
De waarschuwing van het Openbaar Ministerie op de website van Superaankoop © Screenshot website
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
89'
0-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
EINDE
3-2
RKC WaalwijkRKC
away logo