Help! De Randstad komt hierheen!

columnColumnist Rob Berends belicht hier wekelijks de achterkant van het nieuws

Jarenlang hoorde je de geruchten al. Ze zouden komen. Eerst een paar vooruitgeschoven figuren, dan een groepje en uiteindelijk hele hordes. Ze waren veel brutaler dan wij, agressief in het verkeer, en praatten met een gek accent dat zijzelf ten onrechte aanzagen voor Algemeen Beschaafd Nederlands. Het zou verschrikkelijk worden.

Gek genoeg gebeurde er al die jaren niets. Nou ja, een enkel woonboerderijtje in de Achterhoek viel ten prooi aan hun kooplust. Maar wat altijd al onontkoombaar was, voltrekt zich nu dan toch: de Randstedelingen kopen onze huizen weg voor onze neus. Massaal strijken ze neer in onze steden. Ede, Arnhem, Nijmegen - de Randstadisering is in volle hevigheid aan het toeslaan. Waar wij zuchtend en steunend dubben over een tophypotheek, leggen zij schaterlachend de vraagprijs voor elk huis op Funda op tafel. En let wel: nu zijn het nog onze huizen. Straks pikken ze ook onze vrouwen (m/v) nog in.

Quote

Zij leggen lachend de vraagprijs voor elk huis op Funda op tafel

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.