Volledig scherm
Ontwerp donjon op Valkhofheuvel. © Jolanda van den Tillart/Royal Haskoning DHV

Herbouw donjon nu echt in voorbereiding

NIJMEGEN - Het licht voor de herbouw van de donjon in het Valkhofpark staat op groen.De initiatiefnemers hebben na lang zoeken een commerciële partij gevonden die alle verdiepingen wil huren.

In januari start een grote publiekscampagne rond de herbouw van de middeleeuwse toren,vooral om een half miljoen euro uit de stad op te halen.

Exploitatie
Volgens voorzitter Stef Cuppens van de Stichting Donjon, is met het binnenhalen van de huurder de exploitatie van de 'middeleeuwse' reuzentoren gegarandeerd. De Stichting, een samenwerkingsverband van Nijmeegse bouwbedrijven, installateurs, architecten en HaskoningDHV, pakt de voorbereiding voor de herbouw nu echt aan. Er wordt in een hoog tempo gewerkt aan het concreet uitwerken van de bouwplannen.

Vergunningen
Voor eind december wil de stichting de bouwvergunningen aanvragen bij de gemeente. Medio 2017 zou dan met de bouw gestart kunnen worden.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Nijmegen, van woensdag 2 november of in onze e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.