Volledig scherm
© DG

Herinrichting Aaltense Goor en Zwarte Veen gaat niet door

AALTEN/VARSSEVELD - Er is enkele jaren aan gewerkt, maar het herinrichtingsplan voor het Aaltense Goor en Zwarte Veen gaat niet door.Het levert te weinig op, is juridisch risicovol en er is geen draagvlak voor. Heemraad Peter Schrijver van het Waterschap Rijn & IJssel vindt het spijtig.

„Het is jammer vanwege alle tijd en energie die er in is gestoken. Maar we werken nu aan een nieuw plan, dat minstens net zo goed is.”Dat nieuwe voorstel moet voor de jaarwisseling klaar zijn.

Boerenbedrijf
Het herinrichtingsplan Aaltense Goor Zwarte Veen heeft betrekking op die twee gebieden op de grens van Aalten en Varsseveld. Het waterschap kon daar een boerenbedrijf van dertig hectare kopen. Het Aaltense Goor kon helpen om in tijden van overvloed (regen-)water op te slaan.

Met een herinrichtingsplan zou die dertig hectare een natuurbestemming krijgen, terwijl omgekeerd twintig hectare natuurgrond een agrarische bestemming zou krijgen.

Nieuw plan
Die ruil van landbouw en natuur gaat niet door. Voor die dertig hectare wordt een nieuw plan gemaakt, met een belangrijke rol voor de waterberging. Er wordt echter geen blauw grasland (hooiland met bijzondere vegetatie) op dat terrein ontwikkeld, wat wel een onderdeel in het oorspronkelijke plan was.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo