Volledig scherm
Burgemeester Herman Kaiser. © Jan van den Brink

Herstel burgemeester Kaiser verloopt traag

ARNHEM -Het herstel van burgemeesterHerman Kaiser van Arnhemverloopt langzaam.Volgens een woordvoerder van Kaisergaat het inmiddels 'iets beter' met de burgemeester, maar 'gaat het wel heel erg op en af'.

Kaiser, die inmiddels twee maanden thuis zit,meldde zich begin september voor de tweede keer ziek. Hij was toen pas een paar dagen weer in functie, na een eerdere ziekteperiode van bijna drie maanden.

Verstoorde energiebalans
Werd in mei, toen Kaiser voor de eerste keer met ziekteverlof ging, nog gemeld dat de burgemeester ernstige heupklachten had, in september meldde de gemeente dat er sprake was van een'verstoorde energiebalans' die hem het werken onmogelijk maakte.

Zenuw
De woordvoerder van Kaiser spreekt hardnekkige speculaties tegen dat er meer aan de hand is dan alleen een fysieke aandoening. „De burgemeester heeft een zenuwbeklemming. Dat is zeer pijnlijk en dodelijk vermoeiend. Als gevolg daarvan heeft hij onvoldoende energie."

Competitieve sfeer
Zowel in het stadhuis als in het provinciehuis doet het hardnekkige verhaal de ronde dat Kaiser niet meer tegen zijn taak zou zijn opgewassen. Dit als gevolg van de 'harde en competitieve sfeer' in het college van burgemeester en wethouders, het dagelijks bestuur van de stad.