Een internationale qr code op een telefoon die getoond moet worden om op reis te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een internationale qr code op een telefoon die getoond moet worden om op reis te kunnen. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Herstelbewijs corona krijgen is hemeltergend lastig: ‘Ik kan niet bewijzen dat ik het gehad heb’


ARNHEM - Ondanks een prik én een eerdere coronabesmetting is het soms onbegonnen werk om een bewijs te krijgen van volledige vaccinatie. Voormalig coronapatiënten kunnen zonder dit bewijs - een QR-code - niet zomaar reizen of naar testevenementen. 

13 reacties

 • Pieter Zeeuw

  9 maanden geleden
  Antistoffen nemen weer af, zowel na prik als natuurlijke immuniteit, dat weet iedereen met een beetje studie. Alleen bij natuurlijke immuniteit worden ook je T en B cellen geactiveerd en zullen bij nieuwe aanraking met virus op dat moment weer antistoffen aanmaken. Hoe goed en lang dat werkt is "immuunsysteem" afhankelijk. Een test om een T-cel response te meten is er inmiddels ook geloof ik.
 • A.M. ijkelenstam

  9 maanden geleden
  Een vaccin haal je voor antistoffen. Als je door de ziekte al antistoffen hebt ben je dus van nature immuun. Het zou dus kunnen zijn de pharma claimt dat de antistoffen door hun prik komen. Dat kunnen zij niet weten, er worden geen bloedtesten gedaan vooraf aan vaccin. Zou zo maar kunnen zijn dat er al een natuurlijke afweer was en deze nu geclaimd wordt door pharma.
 • Mattie Veld

  9 maanden geleden
  Hoezo Marcel, er wordt al een 3e prik geadviseerd, waarom ben je dan dom. De mensen kunnen ook zelf wel nadenken en beslissen. Beetje arrogant om ze zo te noemen.
 • Marcel Kuenen

  9 maanden geleden
  En dan mensen die adviseren gewoon een 2e prik te halen. Ik word langzamerhand gek van zoveel domheid.
 • Jan Zomers

  9 maanden geleden
  Geldigheid maximaal 180 dagen (half jaar) - dat wist ik niet. Even kijken... dit betekent dat ik in december een derde prik moet halen.