Spaghetti met saus.
Volledig scherm
Spaghetti met saus. © Eigen foto

Het familierecept: Spaghetti a la Stolsz

Het familiereceptDe spaghettisaus van de zussen Liesbeth (56) en Sybilla Stolsz (57) is beroemd in de familie en daar buiten. De Arnhemse Liesbeth leerde het van haar oudere zus. ,,Het was het eerste recept dat ik leerde, en ik maak het nog steeds geregeld.”

Als de familie met elkaar op vakantie gaat, komt al het verzoek om de spaghettipan, zodat de beroemde saus gegeten kan worden. ,,Als ik het maak, krijgt mijn moeder ook een portie. En inmiddels eet de vriendin van mijn moeder het ook al op deze manier.” Net als collega's en vrienden van de zussen Stolsz.

Spaghettisaus (4 personen)

Ingrediënten:

400 gram rundergehakt, 150 gr spekjes, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 rode paprika, basilicum, oregano, sambal brandal, 2 blikjes tomatenpuree 140 gram, 1 juszakje (pittig).

Recept: rul 400 gr rundergehakt en kruid het met zout, peper en paprikapoeder, bak de spekjes, met het vet van de spekjes bak je de uien en knoflook. Dan snij de paprika in blokjes en voeg dit toe. 

Dan alles in 1 pan, voeg de tomatenpuree toe en maak het juszakje aan met 0,5 liter water. Dit alles goed roeren op hoge temperatuur. Voeg naar eigen smaak de sambal bij. Daarna de baselicum en oregano.