QR controle bij restaurant het wapen van Elst
Volledig scherm
PREMIUM
QR controle bij restaurant het wapen van Elst © Rolf Hensel

Het ‘groene vinkje’ is al snel ingeburgerd: ‘Wie geen geldige QR-code heeft, mag buiten zitten’

Een maand na de invoering van de coronapas raken we gewend aan het groene vinkje om een restaurant, café of sportkantine te mogen betreden. De Gelderlander nam dit weekeinde overal een kijkje.

36 reacties

 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Eens mat Jan van den berg. Straks de 3 prik, in het voorjaar de 4e en niet te vergeten de griep prik.
 • Jan van den berg

  1 jaar geleden
  ik zie veel discussies over gevaccineerd of niet gevaccineerd mijn standpunt is gewoon , ze willen iedereen aan de QR-code hebben. totale controle waar iedereen is !
 • Bryan de Goede

  1 jaar geleden
  Als je even goed naar het coronadashboard kijkt zul je zien dat het overgrote deel van zowel de ziekenhuisopnames als de IC-bezetting mensen op leeftijd zijn. (of in ieder geval 60+) En ja, daarvan is dan weer het overgrote deel niet gevaccineerd. Wellicht tijd voor een vaccinatieplicht vanaf een bepaalde risicoleeftijd? ZIJ lijken het probleem te veroorzaken, niet de jongeren die er voor kiezen niet te vaccineren. En wat te denken van jongeren die een forse besmetting doormaakten..
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Michel 80-90% van de IC en ziekenhuis opnames zijn ongevaccineerd, van de gevaccineerden hebben er een aantal onderliggend lijden. Dat die IC plaatsen nu nodig zijn had men toen ook niet kunnen weten, de consumenten wilden zelf niet te veel betalen, het is dus vraag en aanbod. Gratis les economie!
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @Mattie,mijn cijfers komen van RIVM,LCPS en NICE.Dat jij alleen NPO kijkt en verder onder rots slaapt,maakt jouw reacties wel duidelijk.Misschien dat je ze zelf eens moet opzoeken?Accepteer dat de Zorg kapot is gemaakt.Rutte begon met 2500 IC bedden,nu zijn het er 1300. 27000 mensen hebben 2021 de zorg verlaten,ipv dat die erbij gekomen zijn.Alleen maar aandacht voor massa controle,nul voor de zorg.Prioriteiten?2 levensjaren zijn weggegooid door DH.Niet door Covid.