Het kostte vier jaar en 23 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: ‘Museum Arnhem is wakker gekust’

met videoARNHEM - De deuren van Museum Arnhem zaten ruim vier jaar op slot. Nu hangt er een compleet nieuwe vleugel 15 meter over de stuwwal en is de centrale koepel uit 1872 omgetoverd tot een grand café. Open voor iedereen, ook zonder kaartje, net als de beeldentuin. Maar daarmee is het museum er niet: ,,Het gebouw gaat een jaar lang publiek trekken, daarna moeten we het vast zien te houden.”

25 reacties

 • Gijs Eeps

  1 week geleden
  23 miljoen. Het mag wat kosten.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Wat een prachtig museum, Arnhem mag er echt trots op zijn! En in januari naar de Vaandeldrager kijken, ik verheug me er nu al op.
 • Wil Kaap

  1 week geleden
  Merkwaardig dat als je een tegengestelde of afwijkende mening hebt je tot de azijn mensen wordt benoemd. Daarbij is de azijn bacterie ontdekt door Pasteur, een zeer ontwikkeld mens. Een tentoonstelling over azijn zou dus de moeite waard zijn.
 • Els Van Beijnhem

  1 week geleden
  Vandaag naar het museum geweest. Anderhalf uur goed toeven voor 15€. Mooie werken gezien, ontroerende ervaring opgedaan. En de helft was niks maar dat is prima, gaat om de andere helft. Mooie gratis beeldentuin. En goede koffie! Lijkt me dus een prima prijs. De vraag is inderdaad: hoe hou je dit vast? Het is nog steeds een klein museum. Ik vermoed veel educatie projecten, en hopelijk voldoende reuring door goede programmering. Die NSB kunst was in ieder geval een verrassing voor me!
 • angelique pluijm

  1 week geleden
  Dat slechts zo weinigen van kunst houden komt, doordat zo velen geen flauw besef hebben van wat het leven is.