Volledig scherm
© pixabay.com

Het Maas & Waals Mannenkoor zoekt nieuwe zangers

DRUTEN -Het Maas & Waals Mannenkoor ziet het aantal leden langzaam teruglopen.Het hoopt met een open repetitieconcert opdonderdag 27 oktobernieuwe zangers te trekken.

Het vierstemmig zingende koor begon in 2003 met zo'n 80 leden. Nu schommelt de teller rond de 60. De mannen komen uit onder meer Druten, West Maas en Waal, Wijchen en Beuningen. „Het is nog een mooi aantal, maar we willen graag naar de 65 tot 70 toe", zegt voorzitter Gerard Stikker.

Hoge leeftijd
Dat het gezelschap is gekrompen, heeft volgens hem vooral te maken met de leeftijd van de zangers: die ligt tussen 60 en 90 jaar. „Regelmatig wordt een lid ziek of overlijdt zelfs iemand."

Jonge mannen
Stikker hoopt daarom dat ook jongere mannen zich aanmelden. „Al is dat absoluut geen moeten. Iedereen is welkom. Ook mannen die nog nooit gezongen hebben. We staan als mannenkoor voor kwaliteit, maar plezier is net zo belangrijk."

Zelf schreef hij zich bij het koor in nadat hij was gestopt met volleyballen. „Toen ik er voor het eerst kwam, vroegen ze: Gerard, kun je noten lezen? Nee, alleen eten, zei ik als grap. Maar met hulp van de ervaren leden kreeg ik het lezen snel onder de knie."

Nieuwe uitdagingen
Het Maas en Waals gezelschap is niet alleen op zoek naar nieuwe aanwas. Er staan de komende tijd meer uitdagingen op stapel. Zo zijn de zangers bezig met het vernieuwen van het repertoire, willen ze zich meer presenteren op sociale media en worden alle muziekstukken gedigitaliseerd. „Bij ons 25-jarig bestaan willen we weer fris voor de dag komen."

Introductieavond
Om nieuwe leden te vinden, houdt het koor 27 oktober van 19.30 tot 22.30 uur een introductieavond en repetitieconcert in het Puiflijkse dorpshuis De Lier. Mannen kunnen komen luisteren en meezingen. Ook hun partners zijn welkom.

Interesse? Bel met06-57573122.