Volledig scherm
Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma stonden half oktober als eersten op het podium in het Nieuwe Dijkhuis. © pr

Het Nieuwe Dijkhuis centraal in Nieuwscafe

DOETINCHEM - Is Het Nieuwe Dijkhuis als podium een aanvulling in Doetinchem of zit het nieuwe theater in de Baptistenkapel juist in het vaarwater van schouwburg Amphion of De Gruitpoort? Die vraag komt aan de orde tijdens het Nieuwscafe van Omroep Gelderland en de Gelderlander van vrijdagmiddag 4 november (aanvang 17 uur) in De Gruitpoort in Doetinchem.

Gast is Gerco Mons die programmeur is van Het Nieuwe Dijkhuis dat half oktober startte met een optreden van Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat die Shakespeare op de planken brachten. Het leverde direct een volle zaal op.

Ria Tuenter is ook gast. De Varsseveldse vertelt over haar boek 'Mam raakt kwijt' dat gaat over haar dementerende moeder. Het boek komt later deze maand uit.

De Graafschap
Verder komt De Graafschap aan de orde. De Doetinchemse voetbalclub komt maar niet op gang na de degradatie en beleeft de slechtste seizoenstart van de laatste veertig jaar. Raymond Willemsen volgt als journalist van De Gelderlander de voetbalclub en legt uit wat er volgens hem aan de hand is en wat er moet gebeuren om uit de malaise te komen.

Muziek is er van de Doetinchemse Joe Cocker Erik Hagelstein.

De entree is gratis.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo