Volledig scherm
© Theo Kock

Het orgel klinkt straks niet meer in Helenakerk Aalten

AALTEN -Zaterdag wordt het laatste orgelconcert gehouden in de Oude Helenakerk in Aalten.

De stichting Orgel stopt er mee wegens gebrek aan belangstelling. Tot verdriet van organisator Egbert Hoving. De stichting organiseert al 35 jaar kerkorgelconcerten in de karakteristieke kerk. Maar daar komt nu een einde aan. Hoving is het enig overgebleven bestuurslid van de stichting: „Vroeger kwamen er vaak meer dan honderd bezoekers genieten van de muziek. Nu ben ik blij als het er vijftig zijn. Het is daardoor financieel niet langer op te brengen."

Secularisatie
Hoving wijdt de dalende belangstelling aan de secularisatie in de samenleving. „Mensen komen minder in de kerk. Kennen het instrument niet meer. En onbekend maakt onbemind. Totaal onterecht natuurlijk, want het kerkorgel is prachtig."

En dus is zaterdag het laatste concert, door de oud-Aaltenaren Gerrit Hoving en IJsbrand ter Haar. Ze spelenstukken van Mozart, Bach, Soler en Lachner. Aanvang 19.30 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.