Marion Bonjernoor uit Winterswijk snapt niet waarom een groepje relschoppers alle aandacht krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marion Bonjernoor uit Winterswijk snapt niet waarom een groepje relschoppers alle aandacht krijgt. © Jan Ruland van den Brink

Het ‘stille midden’ houdt zich netjes aan de coronaregels, maar niemand die het ziet

Het moet na anderhalf jaar crisis soms van ver komen, maar verreweg de meeste mensen doen hun best op de coronaregels en gaan discussies over het beleid, vaccineren en tweedeling liever uit de weg. Maar waarom gaat het zo zelden over deze ‘braveriken’, ofwel het ‘stille midden’? 

21 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 jaar geleden
  Maar dit is toch iets van alle tijden??? Tijdens de pest- en de pokkenepidemieën werd er ook al gereld. Werden er ook tal van complottheorieën gebezigd en naar zondebokken gezocht. En toen bestonden de (sociale) media nog niet eens. Het heeft er alle schijn van dat de mensheid door de eeuwen heen gewoon niet leert. Dat mensen een lage frustratietolerantiedrempel hebben, niet kunnen relativeren en al helemaal niet in brede context kunnen kijken. Dat is gewoon een weeffout in onze evolutie.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Het is jammer dat de schreeuwers zo'n podium krijgen, misschien moet het stille midden, de grote meerderheid dus, ook maar iets luidruchtiger worden.
 • jos rijcken

  2 jaar geleden
  Marion, Prima om als vertegenwoordiger van het “stille” midden je te laten horen. Ben het helemaal met je eens. Gelderlander en andere media incl de “a” socials. Stop het de overmatige aandacht voor extremistische geluiden. Gedraag je dan komen we samen deze pandemie te boven en wordt het voor iedereen weer plezierig en kunnen we ondernemen zowel zakelijk als privé.
 • Ankie Bronckhorst

  2 jaar geleden
  Helemaal eens met Bart Wolters
 • C Heike

  2 jaar geleden
  Doordat kleine groeperingen een eigen podium krijgen en teveel aandacht eisen en krijgen, meestal gepaard met veel hysterische emoties, worden teveel discussies gestart en werkt polariserend. Kijk naar COVID beleid, Zwarte Piet, Stikstof, Vluchtelingen, aanleg infrastructuur, etc. De grote groep wordt er moedeloos van.