De kerk van De Horst.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerk van De Horst. © Theo Peeters

Het verdriet van De Horst: ‘Er zitten bloed, zweet en tranen in de muren van die kerk’

DE HORST - Met het geloof is ook het vertrouwen verdwenen uit De Horst. Vertrouwen in het parochiebestuur en de gemeente. Want ‘hun’ kerk is verkocht aan een buitenstaander, zo treuren de inwoners. En de klok luidt niet meer bij een overlijden.

6 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Als de bewoners zo'n hart voor Horst hadden, dan hadden ze geen 16 jaar gewacht met het maken van een plan. Pas nadat er eindelijk een koper was, begon Bons (wat nu gewoon een zetbaas van huisjesmelker Ton Hendriks blijkt te zijn) te nuilen dat hij ook zo graag had willen kopen en doet de zogenaamde werkgroep precies hetzelfde.
 • Marijke Stoffelen

  2 maanden geleden
  Peter Schuurstra er bleef niemand weg uit de kerk maar van Gestel wilde al het geld investeren in de kerk in het dorp. een paar emmers verfvoir de horsterkerk kon niet wel een super dure geluidsinstallatie voor dorpse kerk enz enz enz erg triest en nu verkocht wat een schande het zal toch altijd mijn kerk blijven waar ik gedoopt ben de 1ste communie gedaan heb en later ook getrouwd ben zo zal het veel mensen op de horst ook vergaan
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  Je vraagt je wel af, waarom een bedrijf ervoor kiest om zich te huisvesten in een kerk midden in het centrum en waarschijnlijk moeilijk bereikbaar. Terwijl er genoeg bedrijfspanden en kantoren leeg staan.
 • Peter Schuurstra

  2 maanden geleden
  De Hosternaren moet niet zeuren. Zij zijn massaal weggebleven waardoor de kerk moest sluiten. Nu achteraf is het huilen omdat een lokale barmhartige samaritaan het pand niet kan kopen. Dit terwijl het in feite in Judas is die alleen winst wil maken. Tijd om de ogen te openen en in de spiegel te kijken.
 • A. Bulten

  2 maanden geleden
  Er zal waarschijnlijk geen hypotheek rusten op de kerk. Vraag mij dan ook af of de barmhartige samaritaan de gulle parochianen een keer doneert in De Horst.