Wouter Bos.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Bos. © Rolf Hensel

Het zorginfarct is volgens Wouter Bos al begonnen: ‘De zorg waar mensen recht op hebben is al niet meer te leveren’

interviewWouter Bos was 3,5 jaar weg uit de zorg. Toen hij in mei de hoogste baas werd van zorgverzekeraar Menzis zag hij dat er eigenlijk niet zo veel veranderd is. ,,Dat vond ik wel teleurstellend.” Want de nood is hoog en het moment om wat te doen is daar.

9 reacties

 • Jan de wit

  3 maanden geleden
  En ja er werd geklapt voor de zorg helden in corona tijd. Maar structureel veel hogere salarissen zijn er niet gekomen. Mede omdat VVD, D66 en CDA er niks aan doen.
 • Marjolijn Kosterman

  3 maanden geleden
  Het is jammer dat in de zorg zoveel administratie gevoerd moet worden, daar gaat veel tijd inzitten en kosten. Haal dat eruit als het kan, geen managers meer maar terug naar de oude structuur van verpleegkundigen, specialisten en artsen/chirurgen. Hoe krijg je meer handen aan het bed? Betere arbeidsvoorwaarden en lonen. Ook de thuiszorg zit niet te wachten op meer administratie. En daar ook graag een betere beloning, dat verdienen ze echt. Dus Menzis.....doe daar wat aan.
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Minder managers en vooral minder administratie lost al veel op en ga terug naar een particuliere verzekering en het ziekenfonds. Al die verschillende verzekeringen hebben allemaal directies en managers nodig die door het klootjesvolk betaald wordt en dat geld kan ook niet aan zieke mensen uitgegeven worden als er al personeel is dat voor de zieken kan zorgen.
 • H.E.M. Arts

  3 maanden geleden
  "Heel veel operaties die uitgesteld zijn, blijken niet meer nodig." Heeft een onafhankelijk deskundige naar de reden hiervan gekeken? Indien hierover niet meer duidelijkheid komt, blijven er vragen bestaan over de noodzaak van menige operatie.
 • Marie-Louise Walter

  3 maanden geleden
  De nederlandse gezondheidszorg, maar meer nog de ziektekostenverzekering, moet op schop. De tijd van luxe is voorbij