Volledig scherm
Dagmar Driessen bij de bushalte aan de Polderstraat in Heteren. ,,Sommige mensen verhuizen zelfs vanwege het ontbreken van een buslijn naar Elst." © Erik van 't Hullenaar

Heterense ouders verhuizen vanwege ontbreken buslijn naar Elst

HETEREN/ELST - Voor sommige ouders met kinderen op school in Elst is het ontbreken van een buslijn naar die plaats vanuit Heteren reden om uit het dorp te verhuizen.Dat zegtDagmar Driessen, moeder van een tweeling die in Elst naar het Westeraam gaat.

Driessen is één van de inwoners uit Heteren die zich sterk maken voor een busverbinding met Elst.

Bijeenkomst
Woensdag is er in Zalencentrum De Bongerd in Heteren een door de Dorpsraad georganiseerde avond over het realiseren van een busverbinding tussen Heteren, Driel en Elst en Driessen is één van de dorpsbewoners die zich voor die lijn, die in samenwerking met Arriva op vrijwilligers moet gaan draaien, in wil zetten.

Doortrekken
Momenteel is er al een lijn tussen Zetten en Heteren. Alle betrokken partijen onderzoeken of die lijn naar Elst kan worden doorgetrokken. Driessen: „In de zomer gingen ze op die fiets, dan kan best want ze zijn niet van suiker. Maar in de winter is dat in het donker zowel uit sociale- als uit verkeersveiligheid niet echt wenselijk. Een buslijn voor de kleine honderd leerlingen uit Heteren en Driel is dus zeer welkom."

Voor het hele verhaal zie de Gelderlandervan dinsdag 1 november, editie Betuwe, of kijk in de e-paper.