Volledig scherm
Burgemeester Paul Mengde gaat met pensioen. © Gerard Verschooten

Heumen wil burgemeester met oog voor de verschillende dorpen

HEUMEN - De gemeente Heumenzoekt per 1 januari 2017 een burgemeester die oog heeft voor het feit dat de gemeente uit vier nogal verschillende dorpen bestaat.

Dat staat althans in de profielschets voor de opvolger van de vertrekkende burgemeester Paul Mengde. Heumen wil uiteraard een burgemeester die kan 'verbinden, betrouwbaar, optimistisch en toegankelijk is, die partijen in beweging kan brengen en samen uitdagingen aan wil gaan'.

Stevig
De Heumense politiek wil voorts een stevige voorzitter van de gemeenteraad. Want de politiek wil 'de eigen werkwijzen kritischbekijken en verbeteren'.

Herindeling
De nieuwe eerste burger zal moeten beseffen dat 'naburige gemeenten in beweging zijn als het om hun bestuurlijke toekomst gaat'. Daarmee wordt gedoeld op de regelmatig opflakkerende discussie over herindeling. Heumen wil daarin zelf regie houden. De nieuwe burgemeester moet Heumen in de regio laten zien.

Op 7 november zal de commissaris van de koning, Clemens Cornielje, met de gemeenteraad van Heumen overleggen over deze profielschets.