Volledig scherm
© DG

Hilckmann: 23 november uitspraak over 'dubbel spel'

UTRECHT/NIJMEGEN - De Utrechtse rechtbank doet op 23 november uitspraak in het kort geding dat slachthuis Hilckmann heeft aangespannen tegen het advocatenkantoor Dirkzwager. Dat kantoor adviseert Nijmegen in de 'slachthuis-kwestie', de verdwenen 21 miljoen euro van de uitkoop.

De advocaat van Hilckmann stelde maandagochtend in de Utrechtse rechtbank dat Dirkzwager dubbel spel heeft gespeeld.

Vertrouwelijke informatie
Dirkzwager zou eerder voor Hilckmann hebben opgetreden. Hierdoor zou Dirkzwager over vertrouwelijke informatie van het slachthuis beschikt hebben. De Hilckmann-advocaat Benno Friedberg eiste daarom dat Dirkzwager zich alsnog terugtrekt.

Huisadvocaat
Tijdens de zitting bleek dat het gaat om twee zaken die speelden tussen 2005 en 2009. De betrokken advocaat is al lang weg bij Dirkzwager. Het kantoor Dirkzwager is pas sinds 2011 actief als de 'huisadvocaat' van de gemeente Nijmegen in kwesties rond Hilckmann. De advocaat van Dirkzwager betoogde dat geen informatie over die oude zaak is gebruikt in de actuele rechtszaken tegen Hilckmann.

Opvallend was dat de advocaat van Hilckmann de zitting het liefst achter gesloten deuren wilde afwikkelen. De zitting bleef toch openbaar en duurde hierdoor uiteindelijk zo'n drie uur.