Volledig scherm
Bataviastad in Lelystad, dat als voorbeeld dient voor de outlet in Zevenaar. © Hollandse Hoogte

Historie Liemers zichtbaar in pand outlet Zevenaar

ZEVENAAR Bezoekers van Zevenaar Fashion Outlet krijgen elementen te zien van Huis Sevenaer, kasteel Bergh en De Panoven.Het streven is de sfeer van toeristische trekkers uit de regio terug te laten komen in het nieuwe koopcentrum aan de A12.

„Het wordt geen Madurodam, dus niet de Liemers in het klein", zegt Wim Kees Woltering van Stable International, ontwikkelaar van de Zevenaarse outlet. „Het moet een mix van gebouwen worden, waarbij voor de regio typische elementen terugkomen."

Verschillende stijlen
Het beoogde koopcentrum aan de A12 krijgt een oppervlakte van zo'n 18.000 vierkante meter en telt ruim 1.600 parkeerplaatsen. Zevenaar Fashion Outlet zal uit meerdere gebouwen bestaan. Woltering: „Die gebouwen krijgen verschillende stijlen, zoals bij Batavia Stad en Rosada."

Bereikbaarheid
Zevenaar Fashion Outlet hoopte aanvankelijk in 2020 de deuren te openen. Woltering verwacht dat dit een jaar later wordt. „Een goede infrastructuur is voor ons een must. Zolang de A12 niet is verbreed en de nieuwe op- en afrit er niet ligt, kunnen we weinig. De bereikbaarheid moet gegarandeerd zijn. We investeren niet voor niets 60 miljoen euro."