Jan Bakker in zijn tot woonhuis verbouwde kerk: ,,Ik neem niet zomaar iets aan omdat een ander dat zegt.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bakker in zijn tot woonhuis verbouwde kerk: ,,Ik neem niet zomaar iets aan omdat een ander dat zegt.’’ © Frank de Roo

Hoe een ‘matige leerling’ uit Urk een medische autoriteit werd: ‘Ik neem niet zomaar iets aan’

Zijn leraar op de basisschool op Urk betwijfelde of hij de mavo aankon. Maar de jonge Jan Bakker (nu 63) had een droom: dokter worden. Die maakte hij waar. Sterker: hij reist de wereld rond als arts en hoogleraar. Hij woont afwisselend in New York, Chili en Nederland en bezoekt tussendoor zijn familie in zijn geboortedorp. 

5 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Elly Bohnen Prima, ook geen belasting betalen zeker? Doen we. Maar zo gauw je iets van de rest samenleving wilt gebruiken, eerst een miljoen per gebeurtenis borg storten. Kinderen naar school? Per kind, per dag een miljoen. Maar wacht, ze gaan over de weg naar school. Miljoen per keer dat je op de weg komt. Naar de wc? Flappen trekken voor het riool. Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Want jullie libertijnen zijn wat dat betreft allemaal hetzelfde; jullie willen wel de lusten, maar niet de lasten.
 • Marie-Louise Walter

  1 jaar geleden
  Twee dingen springen er voor mij uit: geloof en lopende band eerk in het ziekenhuis
 • Elly Bohnen

  1 jaar geleden
  @Jessica, als ik geen gebruik mag maken van de zorg, hoef ik dan ook zorgpremie meer te betalen? Of moet ik wel voor jullie, want we moeten het samen doen, blijven betalen?
 • Jessica Berends

  1 jaar geleden
  Als we dat nou structureel zouden toepassen, vaccin weigeren is hulp bij besmetting weigeren, durf ik te wedden dat de meeste wappies de volgende dag in de rij staan voor een prik. Mooi verhaal en ook het bewijs dat één onderwijssysteem niet dus voor iedereen past.
 • ronald van ooijen

  1 jaar geleden
  Man naar mijn hart.👍👍👍