Volledig scherm
Hof van Varwijk in Zeddam. © DG

Hof van Varwijk wordt verpleeghuis voor ouderen

ZEDDAM - Zorginstelling Azora gaat 30 leegstaande appartementen in Hof van Varwijk in Zeddam huren en gebruiken als verpleeghuis. Vanaf donderdag 1 december komen de eerste bewoners. Azora wil hiermee de wachtlijsten voor verpleeghuizen aanpakken, die sinds enige tijd in de Achterhoek bestaan.

Een deel van de appartementen wordt bovendien tijdelijk gebruikt om het capaciteitsverlies op te vangen dat ontstaat wanneer een afdeling van Antonia in Terborg vanwege een renovatie een half jaar niet gebruikt kan worden. Azora huurt Hof van Varwijk in beginsel voor twee jaar van eigenaar Plavei, met de optie om hier voor langere tijd te blijven.

Diafaan
Hof van Varwijk werd voorheen gehuurd door de Liemerse zorggroep Diafaan. Die besloot het pand af te stoten, maar zag zich gebonden aan een langlopend huurcontract met Plavei. Toch liet Diafaan de appartementen sinds begin 2015 leegstaan.

Faillissement
Sinds het faillissement van Diafaan, afgelopen voorjaar, is Plavei op zoek geweest naar een nieuwe huurder. Komende week tekent Azora het huurcontract.