Volledig scherm
Deelnemers lopen in de prachtige natuur tijdens de Kitse Trui Wandeltocht. © DG

Honderden genieten van herfstkleuren in Kiste Trui Wandeltocht

MIDDELAAR - Honderden wandelaars zijn zaterdagochtend vanuit dorpshuis De Koppel vertrokken voor de zevende editie van de Kiste Trui Wandeltocht.

De tocht met routes van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer voert de deelnemers langs de mooiste plekjes van de gemeente. Zo komen de lopers van de langere afstanden over de Mookerheide, de Jansberg en het Zevendal. De 5-kilometerwandelaars doen een rondje langs de Mookerplas.

Natuur
De tocht trekt vooral veel natuurliefhebbers, zegt Wim Janssen van de organisatie. „De meeste wandeltochten zijn in het voorjaar en dan doen veel mensen mee als training voor de Vierdaagse. We onderscheiden ons, omdat we de tocht juist een paar maanden na de Vierdaagse houden. Deelnemers zijn daardoor veel minder gefocust op het trainen. Ze doen meer mee voor het mooie gebied en om te genieten van de natuur en cultuur.”

Prachtig gebied
Behalve uit de regio zijn er volgens Janssen deelnemers uit onder meer België, Duitsland, Amsterdam en uit het westen van het land. Ook de Cuijkse buurvrouwen Tineke van Rijswijk (67) en Henriëtte Luijters (58) doen mee. „Onze mannen zijn samen een dag weg, dus is het voor ons een mooie kans om hieraan mee te doen. We lopen wel vaker samen. Het is hier echt een prachtig gebied”, aldus Van Rijswijk.

Deelnemers hebben nog tot 16.00 uur de tijd om aan te komen op finish- en startlocatie De Koppel.