Volledig scherm
Een man wordt uit zijn auto gehaald door de brandweer © SK-Media

Hoofdbrekens over 'eeuwig' plasje water in tunnelbak Beersebaan

CUIJK - In mei stond-ie na noodweer weer eens tjokvol regenwater, de tunnelbak in de Beersebaan, de belangrijke weg van en naar het centrum van Cuijk.Nu dreigt, met de winter in aantocht, met bevroren water een ander probleem voor wat in Cuijk ook wel als 'de badkuip' bekend staat.

Want op de weg bij het spoorviaduct staat alweer een hele poos, ook in tijden van droogte, een mysterieus plasje water midden op de weg.

Euvel
Bij de gemeente breken ze zich het hoofd over hoe het technische euvel onder de weg – want daar ligt de oorzaak van het permanente laagje water op de Beersebaan – voor eens en altijd verholpen kan worden. De gemeente heeft onlangs nog een gespecialiseerd bedrijf ernaar laten kijken. Door de vele regenval, eind mei en juni, is het probleem ter plaatse alleen maar verergerd.

De gemeente weet inmiddels dat de lekkage niet in de voegen zit tussen de betonelementen in de weg, onder de laag asfalt.

Injecteren
„We gaan nu mogelijk proberen om eventuele scheuren in de betonvloer onder het asfalt te injecteren met een waterkerende substantie. We zijn hierover in gesprek met een aannemer en willen weten of deze methode kansrijk is", legt een woordvoerder uit.

Openbreken
Mocht ook dit geen soelaas bieden, dan zal het wegdek ter plaatse helemaal opengebroken moeten worden, met de nodige verkeershinder tot gevolg. „Maar vooralsnog gaan we er niet vanuit dat dit nodig zal zijn", aldus de zegsman van de gemeente.