Volledig scherm
Het huis van vermoorde Wageningse staat nog altijd leeg. © DG

Hoop op vonnis in Wageningse gifmoord (live)

WAGENINGEN - Na lang uitstel komt het hoger beroep in de zaak tegen de verdachte van de Wageningse gifmoord op Marian Heij vandaag weer voor de rechter. Tot opluchting van familie en bekenden van het slachtoffer.

Lees onderaan het artikel een live-verslag vanuit de rechtbank.

De 58-jarige ex-man van Heij, Nasr S. is in 2013 veroordeeld tot 18 jaar cel. De rechtbank vond overtuigend bewezen dat hij Heij over langere periode heeft vergiftigd. De man heeft altijd ontkend en is in hoger beroep gegaan.

Doodsoorzaak
De zaak wordt vandaag pas voor het eerst inhoudelijk behandeld. Dat het zo lang heeft geduurd, heeft onder meer te maken met nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak dat door de verdediging is geëist. Daar komt bij dat de verdachte de afgelopen drie jaar advocaat na advocaat heeft weggestuurd. Ook nu hij een nieuwe advocaat toegewezen heeft gekregen, zal hij zelf het woord willen voeren.

„Het is een idiote toestand. Het sleept maar voort", zegt Tine van der Baan, de zus van het slachtoffer. De familie mag opnieuw een slachtofferverklaring voorlezen in de rechtbank.

Woonhuis
Stille getuige van de voortdurende moordzaak is het woonhuis van Heij en de man die ze in 2006 leerde kennen. Het huis aan de rand van Wageningen is dankzij het huwelijk eigendom van S. Dus staat het leeg. De politiezegels zitten nog altijd op de deur en de deurposten.

„De tuin wordt minimaal bijgehouden, maar de struiken staan alweer veel te hoog", zegt de bewoner van het huis ernaast, de oude buurman van Heij. „Ik snap niet waarom het zo lang moet duren. Natuurlijk is dat vervelend. Je wilt zoiets afsluiten."

Verslaggever Stephen Friedrichs doet vandaag live verslag via Twitter. Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor het verslag.

Tweets by DGStephen85

Volledig scherm
Marian Heij. © Cord Otting

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
55'
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
54'
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo