Volledig scherm
Het oude gemeentehuis van Zevenaar. © Henk Rodrigo

Horeca in voormalige raadzaal Zevenaar

ZEVENAAR - De raadzaal van het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zevenaar als horecagelegenheid.Dat idee is onderdeel van het plan dat ontwikkelaar Solidiam heeft ingediend bij de gemeente.

De Amsterdamse belegger is eigenaar van het voormalige stadhuis. Volgens directeur Ronald Egger heeft supermarkt Lidl belangstelling om zich aan het Raadhuisplein te vestigen. Om dat mogelijk te maken, wordt het grootste deel van het oude gemeentehuis gesloopt.

Raadszaal intact
Alleen de raadszaal blijft in de plannen van Solidiam intact. „Het is aantrekkelijk om daar horeca in onder te brengen”, meent Egger.

Wethouder Anja van Norel is het met hem eens. „Horeca, met een terras, brengt beweging mee. Dat de raadzaal intact blijft, is heel erg mooi. De vraag is of het wenselijk is dat de rest van het pand wordt gesloopt.”

Lidl
Solidiam heeft het plan om de Lidl te huisvesten in het nieuw te realiseren hoofdgebouw. Daarbovenop heeft de ontwikkelaar twintig appartementen gepland. Onder de nieuwbouw moet een parkeerkelder komen met tachtig parkeerplaatsen.

Lees het complete verhaal zaterdag in De Gelderlander, editie Liemers, van zaterdag 15 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl