Volledig scherm
Gezelligheid op de Korenmarkt in Arnhem. © Gerard Burgers

'Horeca rond Korenmarkt in Arnhem moet minder'

ARNHEM - Arnhem wil het aantal horecazaken rond de Korenmarkt verminderen. Het college van burgemeester en wethouders kiest voor het uitgaansplein als concentratiegebied voor cafés en restaurants. Ook de hier vlakbij gelegen Duizelsteeg behoudt het karakter als restaurantstraat.

In andere straten wil het college het eenzijdige beeld van horeca doorbreken door functies als wonen, detailhandel, werken en cultuur toe te voegen.

Desolate karakter
Dat staat in de nota: 'Korenkwartier, actielijnen naar de toekomst'. Daarin staat ook dat de gemeente een eind wil maken aan het desolate karakter van het Nieuwe Plein. Hier moet het horeca-aanbod ook kleiner worden.

Actieve aanpak
Volgens wethouder Ron König is een actieve aanpak voor het gebied Korenkwartier (Korenmarkt en omgeving) gewenst omdat het kampt met een gebrekkige uitstraling, eenzijdig aanbod en veiligheidsproblemen. Wel constateert de gemeente een afname van het totale aantal geweldsdelicten van 501 tot 430. Dat komt door harder optreden. Ook zijn er vijf overlastgevende zaken aan de Varkensstraat gesloten.

Tegelijkertijd is er sprake van een verschuiving van het aantal incidenten naar de vroege ochtenduren. Dat heeft te maken met vrijgeven van de sluitingstijden in 2012. Sindsdien is het aantal delicten (bedreigingen, vechtpartijen) na 5.00 uur verviervoudigd. Van 30 tot 122.