Volledig scherm
Een vestiging van Hornbach. Foto: ANP

Hornbach: Vroeg of laat vestiging in regio Ede

EDE - Megabouwmarkt Hornbach probeert al jaren een vestiging in de omgeving vanEde enVeenendaal te realiseren. Het bedrijf gaat daarmee door tot het is gelukt. Dat zegt marketing manager Maarten Post namenshet bedrijf in reactie op de nieuwe, strengerespelregels die de Regio FoodValley, wil afspreken voor megawinkels buiten de stadscentra.

„We zijn al geïnteresseerd in deze regiosinds we in 1997 begonnen in Nederland”, zegt Post. „Dat blijft zo tot we er een winkel hebben.”

Praten
Het bedrijf heeft voor een vestiging 4 hectare grond nodig. Post wil niet zeggen of er momenteel met een van de Vallei-gemeenten over een concrete locatie wordt gesproken.Hornbach heeft binnenkort 13 vestigingen in Nederland en wil toe naar zo’n 25 winkels.

Beleid
De gemeenten in de Regio FoodValley, samen goed voor 325.000 inwoners, presenteerden dinsdag nieuw beleid voor megawinkels buiten de stadscentra. Belangrijkste punt daarin is dat er per saldo geen locaties voor grootschalige detailhandel in de periferie bij mogen komen.