Volledig scherm
Ton Thissen. Foto: Ed van Alem

Hospice in Mook steeds concreter

MOOK - De bouwtekeningen zijn gemaakt en de procedure voor het bestemmingsplan loopt.Het plan van de Mookse ondernemer Ton Thissen om in zijn dorp een hospice op te zetten wordt steeds concreter. Hij wil het hospice starten ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Wilma.

Maar ook omdat er in deze regio geen voorziening is voor terminaal zieke mensen.

Comfort
Ze moeten naar Nijmegen of Venray. In een hospice worden mensen in hun laatste levensfase verzorgd als ze niet meer thuis kunnen blijven. Zo'n tehuis is gericht op comfort, veiligheid en samenzijn met dierbaren.

Mogelijkheden
Als bouwondernemer heeft Thissen de kennis en de mogelijkheden om te regelen dat de hospice in Mook kan starten. Hij heeft een pand gekocht aan de Cuijksesteeg in Mook. Het is een villa met flink wat grond. Daar komt de hospice Huis Wilma. In het woonhuis zijn de centrale diensten gepland. Daarachter wil Thissen twee vleugels rond een binnentuin bouwen.

Op deze website is de voortgang te volgen en hier zijn de bouwtekeningen te zien.

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.