Volledig scherm
Bart Hulshof (links) en Theo Lurvink van Lumbr. foto Lars Smook

Houten horloge kan er dankzij crowdfunding komen

LICHTENVOORDE - Het houten horloge dat bedacht is door de Achterhoekers Theo Lurvink en Bart Hulshof kan in productie.Binnen 100 uur zijn ze erin geslaagd het streefbedrag van 30.000 dollar op te halen.

Liefst 192 backers hebben het crowdfundingproject van het bedrijfje Lumbr gisteren al gesteund.

Doorgaan
„En er blijven aanvragen binnenkomen voor een eikenhouten horloge. Wanneer het nog even doorloopt gaan we richting de 40.000 dollar en kunnen we ook een walnoten versie van het horloge laten maken", aldus Lurvink.

China
Het horloge met de naam Troy (naar het Griekse paard waarmee de stad Troje werd ingenomen) is zelf bedacht, maar wordt vanaf maart in China gefabriceerd. „We onderzoeken nu of een goudkleurigbinnenwerk haalbaar is. Als dit het geval is gaan we voor een hoger streefbedrag. Mocht dit behaald worden dan kan de backer aan het eind van de campagne kiezen tussen een eikenhouten ofwalnoot horlogemet zilver- of met goudkleurigbinnenwerk."

Buitenland
Belangstellenden die het horloge à 179 dollar met 40 procent korting willen kopen komen vooral uit het buitenland. „Singapore staat bovenaan, maar er zijn bijvoorbeeld ook belangstellenden uit Saoedi-Arabië. Een van hen heeft zelfs 276 projecten gesteund."