Volledig scherm
© Martin de Jongh

Houten kruis Alex Wiegmink terug op Posbank

RHEDEN - Het houten kruis dat tijdens de jaarlijkse Alex Memorialloop werd geplaatst bij een herinneringsboom op de Posbank, is weer neergezet. Daarbij ligt een handgeschreven briefje met de tekst 'Zal het dan toch nog?'.

Aanleiding zijn de berichten over een doorbraak in het onderzoek naar de Posbankmoord.

Nieuw onderzoek
Dremptenaar Alex Wiegmink verdween op 20 januari 2003 tijdens een hardlooptraining op De Posbank in Rheden. Later werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in het Brabantse plaatsje Erp. In de auto lag het lichaam van de Dremptenaar.

Volgens Peter R. de Vries zoekt de politie de daders in de omgeving waar de auto is gevonden. 'Er is nieuw technisch onderzoek gedaan met verrassende uitkomsten, waaronder een nieuwe analyse van telecomgegevens', meldde de misdaadverslaggever maandag op Twitter.

Vriend
Het kruis is neergelegd door de 81-jarige Aad Steylen, een goede vriend van Wiegmink. Hij hoopt nog altijd op een oplossing van de zaak. „Ik ben vanochtend in alle vroegte naar de Posbank gegaan om het te plaatsen. Voorlopig blijft het er staan. De dood van Alex is nu weer actueel.”

Opsporing Verzocht
In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond wordt aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen in de dertien jaar oude zaak. „Ik zit vanavond voor de buis. Ik wacht de ontwikkelingen af. Het zou geweldig zijn als de moord na al die jaren alsnog opgelost kan worden. Ik denk nog regelmatig terug aan Alex”, vertelt Steylen dinsdagochtend.

Herdacht
De 81-jarige Steylen loopt nog altijd drie keer in de week een uur hard, in groepsverband. Als zijn groep op de Posbank traint, wordt er altijd even gestopt bij de parkeerplaats langs de Burgemeester Bloemersweg. Op de plek waar Wiegmink mogelijk is omgebracht. „Dan doen we de muts op pet af en zijn we even stil.”

Volledig scherm
© Martin de Jongh
Volledig scherm
© Martin de Jongh