Volledig scherm
© Thinkstock

Huis-aan-huisblad De Rozet ook in de bus in Groesbeek

GROESBEEK - Het tweewekelijks verschijnende huis-aan-huisblad De Rozet wordt vanaf 1 november ook in de Groesbeekse dorpen bezorgd. Het blad verschijnt nu in een oplage van 18.000 exemplaren, maar dat worden er straks 25.000, zegt uitgever Nicolette Balledux. Vanwege de aantrekkende economie durft de uitgever dezestap te zetten.

De Rozet is het huis-aan-huisblad in de voormalige gemeenten Ubbergen en Millingen. Het blad verschijnt ook in een deel van Kranenburg en in Nijmegen-Oost. In de voormalige gemeente Groesbeek verschijnt 1Groesbeek.

Geen samenwerking
Ruim een jaar geleden wilde de nieuwe gemeente Berg en Dal één wekelijks verschijnend huis-aan-huisblad voor de hele gemeente. De Rozet zag daar toen geen kans toe: Groesbeeks Weekblad (thans 1Groesbeek, alleen in de voormalige gemeente Groesbeek) evenmin. Een samenwerking zat er niet in.

Nieuwe uitgave
Vervolgens verscheen er een nieuwe uitgave op de markt;Gemeentenieuws, waarin de gemeente advertentieruimte huurt.Die verschijnt wel in de hele gemeente Berg en Dal.De Rozet en 1Groesbeek raakten de gemeentepagina's kwijt: tot dan goed voor respectievelijk 30 en 50 mille advertentie-inkomsten per jaar.Met Gemeentenieuws is de gemeente de helft goedkoper uit.

Contracten
Dat De Rozet nu toch de stap zet, heeft onder meer te maken met de aantrekkende economie, zegt uitgever Nicollete Balledux. „Ik heb enkele getekende contracten met adverteerders op zak; adverteerders uit Groesbeek en Ubbergen/Millingen. Natuurlijk zijn we vorig jaar aan de gemeente een grote klant kwijtgeraakt. Maar we hebben toch goed gedraaid. Als je dat verlies buiten beschouwing laat, hebben we zelfs geplust. Vandaar dat we dit aandurven.”

Vanaf 1 november krijgen de inwoners van de voormalige gemeente Groesbeek dus drie verschillende huis-aan-huisbladen (1Groesbeek, Gemeentenieuws, De Rozet om de week) in de bus.