Inenting van geiten tegen Q-koorts, een van de bekendste ziektes die kan overslaan op mensen.
Volledig scherm
PREMIUM
Inenting van geiten tegen Q-koorts, een van de bekendste ziektes die kan overslaan op mensen. © Koen Verheijden

Huisarts niet alert genoeg op dierenziektes die kunnen overslaan op mensen

WAGENINGEN - Huisartsen zijn niet alert genoeg op dierenziektes die over kunnen slaan op mensen. Dierenartsen en huisartsen moeten veel meer dan nu informatie uitwisselen, zodat eerder herkend wordt dat mensen een ziekte hebben die overgebracht is door dieren.

8 reacties

 • Anirac

  5 jaar geleden
  Waarom vraagt nooit iemand zich af of mensen ook ziektes over kunnen dragen op dieren? Dat kan net zo waardevol zijn en kennis over besmettingen vergroten.
 • Josefien

  5 jaar geleden
  En maar doorgaan met de megastallen, dat zal er beslist geen goed aan doen in mijn optiek.
 • Josefien

  5 jaar geleden
  Wat enorm naar voor je, en inderdaad wat je zegt; nog te weinig bekend bij artsen. Hopelijk is dat inmiddels beter. Maar daar schiet jij natuurlijk niets meer mee op.
 • Josefien

  5 jaar geleden
  Ach Ber, mensen die niet goed zijn voor dieren kunnen geen goed mens zijn en dus ook niet voor andere mensen.
 • JuanAzul

  5 jaar geleden
  Wie weet er als eerste dat dieren een bepaalde ziekte hebben? Inderdaad de eigenaren van deze dieren. Leg de verantwoordelijkheid bij deze groep en zet er zware straffen op als de gezondheid van de bevolking bloot wordt gesteld aan een besmetting zonder dat deze groep de omgeving en overheid waarschuwt. Iets wat nu al jaren doorgaat bij een groot gedeelte van deze "beroepsgroep". Klagen en zich zelf in een slachtofferrol draaien zijn ze goed in. Compassie met de echte slachtoffers hebben ze nog nooit getoond. Zie o.a. de Q-koorts affaire.