Volledig scherm
Frans van Herwijnen in zijn energieneutrale huis in Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Huissenaar verdient in eerste half jaar 800 euro met Eco Huus

HUISSEN - Frans van Herwijnen betrok in mei van dit jaar zijn energieneutrale nieuwbouwwoning in de Huissense wijk Loovelden.Na een half jaar heeft hij al 800 euro verdiend aan zelf opgewekte, groene energie. Zelfs zijn vrouw was in het begin sceptisch.

Maar na een half jaar praktijkervaring heeft Frans van Herwijnen alleen maar lovende woorden over het comfort van zijn zogeheten Eco Huus.

„Mariette kon niet geloven dat alleen vloerverwarming op de begane grond alle vertrekken op temperatuur zou houden", vertelt de Huissenaar. „Maar het werkt helemaal naar verwachting."

Energieneutraal
Het Eco Huus aan de Loostraat is energieneutraal. Dat wil zeggen dat het evenveel energie produceert als gebruikt wordt voor verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en apparatuur.

Onder meer door gebruik te maken van zelf opgewekte groene stroom van 36 zonnepanelen. In de eerste zes maanden heeft de vrijstaande woning meer energie opgebracht dan verbruikt. De verwachting is dat de twee bewoners dat na de komende winter nog steeds kunnen zeggen.

Lees voor een uitgebreid interview met Frans van Herwijnen de papieren De Gelderlander, editie Betuwe, of via onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo