Volledig scherm
Het Raadhuisplein in Huissen. © DG

Huissenaar woedend over wegslepen auto: Schandelijke actie

HUISSEN - Huissenaar Hans Witjes heeft geen goed woord over voor de gemeente Lingewaard, die vorige week zijn auto liet wegslepen van het Raadhuisplein.

Dat gebeurde omdat de weekmarkt daar een tijdelijke plek heeft gevonden, nu de Markt vanwege werkzaamheden niet kan worden gebruikt.

Brief
Hij stuurde een brief op poten naar de gemeente omdat hij niet vooraf over de markt was geïnformeerd. „Kijk, het is natuurlijk een kleine moeite om je auto te verplaatsen maar ik wist nergens van. Ik ging vrijdagochtend op mijn fiets naar Arnhem en zat daar lekker aan de koffie. Later hoorde ik van buren dat mijn auto was afgevoerd naar de parkeerplek achter de dijk, bij Albert Heijn."

„Het gaat mij om het principe dat je van andermans eigendom af moet blijven. Dit is een brutale, schandelijke actie waarbij mijn auto makkelijk beschadigd had kunnen raken. Waarschuwingsborden zijn ook veel te laat geplaatst. Vrijdagochtend pas, voor begonnen werd met het plaatsen met de kramen.”

Boetekleed
Een woordvoerster van de gemeente trekt het boetekleed aan. „Hier is iets niet goed gegaan. Er is niet goed aangegeven dat daar de weekmarkt zou zijn. We hebben daar steken laten vallen en gaan dat de volgende keer beter doen.”