Volledig scherm
Ellen Lina (links) met muzikante Anouk van der Kemp in boekhandel Het Colofon, waar 'Crash' op 5 november wordt gepresenteerd.

Huissense schrijfster Ellen Lina: De lezer moet zich verliezen in het verhaal

ARNHEM/ HUISSEN - Lange beschrijvingen van kleine gebeurtenissenzijn niets voor de Huissenseschrijfster Ellen Lina. Het liefst zorgt ze er voor datlezers haar boeken in één adem uitlezen. Daarvoor gebruikt ze niet alleen een flinke dosis liefde, maar ook spanning. Dat laatste is voor haar net zo belangrijk geworden als romantiek.

Lina omschrijft haar schrijfstijl als toegankelijk. „Literaire schrijvers kunnen van iets kleins een lange beschrijving geven, maar daarvoor moet je niet bij mij zijn”, vertelt ze. „Het belangrijkste is dat de lezer zich verliest in het verhaal en het boek niet weg kan leggen.”

Soundtrack
Ze publiceerde in 2011 haar eerste roman bij de Huissense uitgeverij Ellessy.Dat was een 'chicklit': een romantisch boek voor meisjes vanaf vijftien jaar en jonge vrouwen. In haar latere boeken ging ze ook spanning in het verhaal gebruiken. Haar nieuwste boekCrash wordt naast die twee ingrediëntenvergezeld door een soundtrack: muziek bij het verhaal, gemaakt door zangeres en gitariste Anouk van der Kemp.

Vliegtuigongeluk
Het boek, dat Lina op zaterdag 5 november presenteert bij boekhandel Het Colofon in Arnhem,gaat over veertien overlevenden van een vliegtuigongeluk. Eén van hen wordt gechanteerd.

Lees het volledige interview met Ellen Lina en Anouk van der Kempin de Gelderlander (editie Arnhem) van woensdag 19 oktober of in onze e-paper.