Volledig scherm
De website van Huize Avondrust. © vondrustopheusden.nl

Huize Avondrust onder verscherpt toezicht inspectie

OPHEUSDEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Huize Avondrust uit Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van 4 maanden. Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan de normen en is er onvoldoende vertrouwen dat Avondrust, zonder extra maatregelen, binnen een redelijke termijn de tekortkomingen kan oplossen.

Er zijn al langer zorgen over de kwaliteit van zorg bij Avondrust. De afgelopen vijftien maanden hield de inspectie al intensief toezicht. Nu is duidelijk dat de verbeteringen te langzaam, niet of nog onvoldoende worden uitgevoerd.

Onderzoek
Uit een recent inspectiebezoek blijkt dat cliëntdossiers niet op orde zijn, dat er onvoldoende deskundig personeel is, dat de medicatieveiligheid te wensen overlaat en dat er niet genoeg kennis en deskundigheid is rondom vrijheidsbeperking.

In de komende maanden moet Avondrust de tekortkomingen wegwerken. De inspectie komt vaker onaangekondigd langs om te controleren.

Brief
Avondrust heeft in een brief op haar website gereageerd op de situatie. De directie stelt dat het er waarde aan hecht om de bewoners centraal te stellen en van warme aandacht te voorzien.

Daarnaast spreekt de directie het vertrouwen in een goede afloop uit: 'Avondrust stelt alles in het werk om de door de Inspectie geconstateerde tekortkomingen weg te werken en te voldoen aan alle geldende normen. Professionele samenwerking is gezocht met andere organisaties. Avondrust vertrouwt erop dat zij samen met alle medewerkers en betrokkenen erin zal slagen om binnen de gestelde termijn weer aan alle normen te voldoen'.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo