Volledig scherm
© Thinkstock

Huizengekte zet door: bekijk hier hoeveel meer jouw huis waard is

kaartDe huizenprijzen blijven flink stijgen. Wie een huis koopt Nijmegen en de aangrenzende dorpen, betaalt 8 procent meer dan een jaar geleden. Bekijk hier hoeveel duurder een woning in jouw gemeente is geworden. 

De huizengekte zet door, constateert makelaarsvereniging NVM in nieuwe cijfers. Bijna overal is de vraag groter dan het aanbod. Het gevolg is dat de prijzen oplopen. 

Ook op andere plaatsen in de regio is de huizenprijs zo fors gestegen. In Elst en omgeving betaal je 9,6 procent meer ten opzichte van vorig jaar, in Arnhem betaal je 7,2  procent meer en in de regio Ede is de prijs met 11,6 procent gestegen.

In Culemborg en Dodewaard in de regio Rivierenland is de stijging het minst hoog tegenover vorig jaar, namelijk 5,5 procent.

Starters

De NVM roept gemeenten op om meer en sneller nieuwe huizen te bouwen. Volgens voorzitter Ger Jaarsma blijft de productie achter bij de vraag die er is. Volgens hem zijn vooral starters de dupe van de huizengekte. 

Zie hoeveel duurder een huis in jouw gemeente is geworden:

Bekijk hoeveel woningen in de afgelopen jaren in jouw provincie zijn verkocht:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.