Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

‘Hulde voor de schutter’ en ‘opgeruimd staat netjes’: Waar komt deze haat voor de wolf vandaan?

Dat de dode wolf bij Stroe stierf door een kogel, beschouwt lang niet iedereen als een treurig incident. Op sociale media en onder nieuwsberichten blijkt dat velen de wolf liever kwijt dan rijk zijn. ‘Hulde voor de schutter’, ‘opgeruimd staat netjes’ en ‘op naar de volgende’. Waar komt dit sentiment vandaan? 

10 reacties

 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Onbekend maakt onbemind tel daarbij op het Roodkapjesyndroom en Drs. P. en de adversie tegen de wolf is compleet. Een wolf hoort in het eco-systeem daarbij is de wolf op eigen kracht teruggekomen naar Nederland. Iets wat al jaren werd voorspeld. Maar vee-eigenaren waren afwachtend. Verdiep je in het leven van de wolf en je weet waarom hij schapen doodt. Dit doden staat niet in verhouding hoeveel loslopende honden (dodelijke) schade aanrichten aan vee en wild. Maar dat wordt bewust verzwegen.
 • Henk Van Dieren

  1 maand geleden
  Overal krijgt de veeteelt de schuld van. Wat een onzin. Het houden van koeien en schapen was er niet later als de omgang met de wolf!
 • Boudewijn Kooijman

  1 maand geleden
  Wie haat er wolven? Vertaal die haat maar naar beleid wat dit veroorzaakt. De wolf heeft ook bestaansrecht, maar niet zo vrij in cultuurlandschap. Rewilding is waanzin.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  O wat zijn we toch blij met die wolf , vooral zijn velletje is prachtig...! maar dan geprepareerd en als kleedje op de vloer bij de open haard....! geweldig...!
 • Piet Biemans

  1 maand geleden
  Als je eerst via EU Brussel door ecologen en biologen de wolf als 'normaal' in Nederland beschermd laat verklaren en dan pas gaat werken aan acceptatie, dan creëer je weerstand ,zeker met als je argumenteert dat de wolf 150 jaar terug gewoon in Nederland rond liep. Toen zal ook wel de Bruine Beer rond gelopen hebben als onderdeel van de ecologie. Bovendien waren er toen 3,5 miljoen mensen en nu 17,5 miljoen met een totaal andere ecologische inrichting van alle natuurgebieden. Onzinnig initiatief
 1. Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiegeling zijn van de samenleving

  Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiege­ling zijn van de samenle­ving

  Wie kan deze krant een beetje kleur geven? Een jaar geleden deed hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Brabants Dagblad een dringende oproep in zijn krant. Hij constateerde dat zijn redactie veel te weinig mensen met een andere achtergrond telde. ‘We zijn te wit in een wereld die gekleurd is. Daardoor hebben we blinde vlekken die het moeilijk maken om alles wat om ons heen gebeurt te zien en goed te duiden’, schreef hij toen.