Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

‘Hulde voor de schutter’ en ‘opgeruimd staat netjes’: Waar komt deze haat voor de wolf vandaan?

Dat de dode wolf bij Stroe stierf door een kogel, beschouwt lang niet iedereen als een treurig incident. Op sociale media en onder nieuwsberichten blijkt dat velen de wolf liever kwijt dan rijk zijn. ‘Hulde voor de schutter’, ‘opgeruimd staat netjes’ en ‘op naar de volgende’. Waar komt dit sentiment vandaan? 

11 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @Gijs Eeps, ik wil best op de Veluwe gaan rondfietsen en de kans dat ik daar een wolf zal tegenkomen is maar 1 op de 100%. Als er alleen hier stalbranden uitbreken waarbij talloze varkens of kippen omkomen dan doen veel boeren daar niet erg sentimenteel over omdat die blijkbaar goed zijn verzekerd. Anders gaan die boeren maar gewoon waterbuffels en elandantilopen fokken want die leveren betere melk dan koeien of geiten!
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Onbekend maakt onbemind tel daarbij op het Roodkapjesyndroom en Drs. P. en de adversie tegen de wolf is compleet. Een wolf hoort in het eco-systeem daarbij is de wolf op eigen kracht teruggekomen naar Nederland. Iets wat al jaren werd voorspeld. Maar vee-eigenaren waren afwachtend. Verdiep je in het leven van de wolf en je weet waarom hij schapen doodt. Dit doden staat niet in verhouding hoeveel loslopende honden (dodelijke) schade aanrichten aan vee en wild. Maar dat wordt bewust verzwegen.
 • Henk Van Dieren

  1 jaar geleden
  Overal krijgt de veeteelt de schuld van. Wat een onzin. Het houden van koeien en schapen was er niet later als de omgang met de wolf!
 • Boudewijn Kooijman

  1 jaar geleden
  Wie haat er wolven? Vertaal die haat maar naar beleid wat dit veroorzaakt. De wolf heeft ook bestaansrecht, maar niet zo vrij in cultuurlandschap. Rewilding is waanzin.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  O wat zijn we toch blij met die wolf , vooral zijn velletje is prachtig...! maar dan geprepareerd en als kleedje op de vloer bij de open haard....! geweldig...!