Volledig scherm
© Bert Beelen

IJsfestijn Lauwe on Ice maakt vliegende start

BENEDEN-LEEUWEN - Inwoners van Beneden-Leeuwen en omstreken weten direct de weg te vinden naar Lauwe on Ice, het driejaarlijkse ijsfestijn op het Dorpsplein. En dat is goed nieuws voor de 25 verenigingen die de vrijwilligers leveren.

Hun vergoeding gaat namelijk direct naar de club. De 300 vrijwilligers (goed voor 3.000 uren werk) verdienen voor hun clubs tenminste 1 euro per uur. In goede jaren blijkt dat dat bedrag wel tot meer dan het dubbele kan oplopen.

Jeugddisco
Hoewel eigenlijk bedoeld als ingelaste 'generale repetitie' voor het twee weken durende evenement, werd de jeugddisco van vrijdagavond meteen al door 250 jongeren bezocht. De avond erop zat de feesttent stampvol met 600 feestneuzen die het 'Duitse' Lauws Bierfest aandeden.

En ook zondagmiddag liep de tent flink vol met overwegend oudere bezoekers, die afkwamen op de muzikale optredens tijdens de Lauwse Zondag.

Schaatsbaan
De grote feesten zijn er niet alleen voor de lol, maar vooral ook om genoeg geld te verdien voor de schaatsbaan waar het uiteindelijk allemaal om draait. Die was in het openingsweekend van 10.00 uur tot 22.00 uur ook voortdurend lekker bezet. Vooral kinderen lieten zich op op de ijzers zien.