Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter ilustratie. © ANP XTRA

Ik ben dolend in de make-up-sfeer, daarom word ik hartelijk bejegend

columnIs verlangen niet de motor van onze emotionele energie? Verlangen naar iets, naar iemand? Bijna alle boeken, films gaan daarover. Vaak loopt een verlangen op niets uit, maar daarom verliest het niet aan kwaliteit. Verlangen kan spannend zijn en tintelend. 

Zelfs vervullend, ook al blijft naar wat of naar wie je verlangt onbereikbaar. Verlangen kan je dagen zin geven. Ik heb weleens een toneelstuk geschreven over twee mensen die een half leven hartstochtelijk naar elkaar verlangden en toen ze eindelijk bij elkaar waren, viel het tegen. Geen origineel thema, maar wel van alle tijden. En iedereen.

Iets anders is het wanneer iemand tegen je zegt dat die verlangt dat je dit of dat doet. Meestal is de toon waarop het wordt gezegd, al onaantrekkelijk.

Verlanglijstje vind ik ook geen prettig woord. Ik moet het maken voor 5 december en maak het ook, maar ik heb alles wat ik wil. Dus kom ik met dingen waarvan ik denk dat mijn familieleden het leuk vinden die te geven. Ik denk vóór hen. Verlang ik naar die dingen? Nee. Wel hoop ik op een mooie avond en de wind die door de bomen waait en dat we ons wild geraas staken. Ieder jaar gaat dat goed.

We hebben lootjes getrokken via lootjestrekken.nl en gaven ook onze verlanglijstjes door via lootjestrekken.nl en als je dan een verlangd cadeau aankruist, wordt het min of meer automatisch besteld. Gelukkig hebben we afgesproken dat we naar winkels gaan met een deur, toonbank en iemand die vraagt: ,,Kan ik je helpen?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.