In racetempo naar school: e-bikes zijn makkelijk op te voeren, verstandig is het niet

NIJMEGEN/MILLINGEN - De e-bike heeft het suffe imago al lang afgeschud, veel scholieren gaan inmiddels elke dag met een kekke elektrische fiets op weg. Vaak gaan ze dan veel sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Door e-bikes op te voeren kan het al snel 35 kilometer per uur gaan. En harder.

33 reacties

 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  @Thea Ploeg, "Niet de mensen zijn het probleem, maar hun gedrag is het probleem" Ja, en het gedrag word bepaald door de ruimte die de mensen krijgen. Hoe meer mensen des te minder ruimte. Mensen worden minder tolerant als de ruimts kleiner worden.
 • S Schiltmans

  2 maanden geleden
  En als 1 kind van een 'fietsgroepje' een ebike krijgt, moet de rest vanzelf ook, anders kunnen ze het niet bijhouden... Waanzin.
 • Erwin Damhuis

  2 maanden geleden
  Pamperen en curling ouders dat is de oorzaak. Hun prins of prinsesje moet met een gouden lepel in de mond met zo weinig mogelijk weerstand opgroeien. Overal "moet" gepresteerd worden maar fysieke inspanning is uit den boze..Vooral omdat 90% v/d ouder zelf een schurfthekel hebben aan fietsen. Hele trauma's hebben ze eraan overgehouden. Dat ze voorbijgaan aan het feit dat een ieder per dag een half uur tot uur matig intensief moet bewegen tja daar hebben we de gezondheidszorg voor toch? Vet man!
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Zoals met vele zaken wordt door onze overheid het paard achter de wagen gespannen. Eerst alles toestaan en dan pas problemen oplossen. Wat mij betreft minimum leeftijd voor elektrische fiets en smartphone naar 18 jaar. Blijkt dat er grote groepen niet mee om kunnen gaan. Hele generaties zijn zonder opgegroeid!!
 • Thea Ploeg

  2 maanden geleden
  Niet de mensen zijn het probleem, maar hun gedrag is het probleem.