Said Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN), tijdens de de openbare verhoren van de parlementaire ondervragingscommissie in 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Said Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN), tijdens de de openbare verhoren van de parlementaire ondervragingscommissie in 2020. © ANP

Infiltratie in moskee voedt anti-overheidssentiment, zegt Bouharrou: ‘Vertrouwen herstellen is lastig’

NIJMEGEN - Het vertrouwen in de overheid onder moslims heeft een enorme deuk gekregen door de infiltratie in moskeeën in Ede en Veenendaal, zegt Saïd Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. Hij pleit voor een nationale coördinator islamofobie. ,,Het anti-overheidssentiment groeit.’’

6 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  @Sjors Boymans: Ik snap wat je wil zeggen maar ga serieus niet zeggen dat als niets te verbergen hebt je ook vrij bent van elke verdenking. Ga je maar eens verdiepen in de Stalinistische vervolgingen van de jaren 30 en dan snap je dat niets te verbergen je echt niet vrij pliet van verdenking van een achterdochtige paranoide overheid. Er is een reden waarom onze grondwet zo is dat het de macht van de overheid inperkte en waarom de toenemende macht van de overheid zo zorgelijk wordt ervaren.
 • Stefanie Mees

  1 maand geleden
  Dat vertrouwen is terecht afwezig. Op zijn minst zouden de moskeeen alles op alles moeten zetten om criminaliteit en radicalisme te bestrijden. Gebeurt niet, alleen af en toe wat woorden en gejammer. Dus goede zaak dat infiltreren in deze broeinesten.
 • T Leaners

  1 maand geleden
  Infiltratie is blijkbaar nodig. Pak het probleem aan van haatpreken/homohaat etc dan is het niet nodig.
 • Sjors Boymans

  1 maand geleden
  Het vertrouwen in de overheid heeft een enorme deuk gekregen zeggen ze. Ik denk dat het vertrouwen in gebedshuizen en gemeenschappen zoals kerken en moskeeën al langer een veel grotere deuk hebben opgelopen na alle schandalen misstanden discriminatie en geweld uit naam van het geloof. Heel normaal als dit in de gaten word gehouden lijkt mij. Als je niets te verbergen heb pleit dat je toch ook vrij van elke verdenking
 • Jeroen Prater

  1 maand geleden
  Men heeft dit maar te slikken. Het vertrouwen van de overheid en heel Nederland in de islamitische gemeenschap is al lange tijd onherstelbaar beschadigd en daar wordt bijna maandelijks nog eens met incidenten op ingehakt. En dan omgekeerd direct huilen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?